Přehled jednotek

Dům U České orlice, Celetná 30, Praha 1

Dům U České orlice je řadový městský dům, postavený v novogotickém stylu s hlavním průčelím obráceným do Ovocného trhu 15, s dvorním křídlem obráceným do Celetné ulice 30 na Starém Městě. Od roku 1958 je chráněn jako kulturní památka.

Nemovitost nabízí k pronájmu nebytové prostory v šesti podlažích: 290 m2 obchodních prostor exkluzivních parametrů na jedné z pražských "high-street" a 33 m2 obchodních prostor s výlohou do Ovocného trhu. 2NP, 6NP a 7NP jsou pak vyhrazeny kancelářským jednotkám. Nájemci kancelářských prostor ve dvou nejvyšších podlažích také disponují přístupem na střešní terasu s atraktivními výhledy. Součástí obchodních prostor jsou skladovací prostory v 1PP (102,77 m2) a 2PP (47,77 m2).

Lokalita:
Celetná ulice leží v historickém centru Prahy a tvoří první část Královské cesty, vedoucí až na Pražský hrad. V jejím bezprostředním okolí se nachází nespočet kulturních památek, významných staveb, restaurací, kaváren a obchodů. V docházkové vzdálenosti od budovy jsou stanice metra Staroměstská (trasa A), Můstek (trasa A, B) a Náměstí Republiky (trasa B).

Budova:
Fasádě budovy dominuje dvoupatrový arkýř s dekorativní střechou, novogotickým štítem a sgrafitovými výzdobami (česká orlice, český lev a moravská orlice) od malíře Mikoláše Alše, od kterých je částečně odvozen název památkově chráněného domu. 

Historie:
Dům byl postaven v roce 1897 podle návrhu rakouského architekta Friedricha Ohmanna. Šestipodlažní budova v eklektickém stylu spojuje prvky novogotiky a novorenesance. 

Dům U České Orlice stojí na místě původní středověké stavby, jejíž historie sahá až do roku 1357. Od 16. století byla spojena s hraběcí rodinou z Bubna a Litic, která ji dala přestavět do barokního slohu. Původní dům byl zbourán v rámci asanace Starého Města, která dala vzniknout rodinnému bytovému domu s lékařskou ordinací, jehož investorem byl pražský lékař Čeněk Klika.

Vybavení a služby:
Skladovací prostory v 1PP (102,77 m2) a 2PP (47,77 m2)
Vlastní výtah a schodiště v obchodní jednotce
Možnost vybudování zahrádky ve vnitrobloku
Výtah v kancelářské a obytné části budovy
Balkon do vnitrobloku v kancelářské části
Výlohy, velká okna, vysoké stropy
WC a kuchyňka na každém podlaží
Sprcha a šatny v 1. PP
Optický kabel
Terasa

Fotografie nebytových prostor použité v této prezentaci byly post-produkčně upraveny tak, aby přiblížily uživatelský potenciál prostor.

Nájemné a poplatky jsou uvedeny bez DPH.

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3
  • Půdorys 4
  • Půdorys 5
  • Půdorys 6

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    104676
  • Měsíční nájemné
    12 - 60 € za m² / 302 - 1 512 Kč za m²
  • Volná plocha k pronájmu
    687 m²
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další administrativní budovy v lokalitě Hlavní město Praha

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.